One Reply to “Ziek na arbeidsconflict: betaalt u nog loon?”

  1. Bij ontslag met wederzijds goedvinden kunnen zowel de werkgever als de werknemer instemmen met een beëindiging van de arbeidsovereenkomst kan dit worden gedaan door middel van een beëindigings- of vaststellingsovereenkomst.

    Er dient aan een aantal criteria te voldoen met het oog op het veiligstellen van het WW recht van de werknemer. De criteria dienen dan ook nadrukkelijk te worden opgenomen in de overeenkomst.

    ONTSLAG MET WEDERZIJDS GOEDVINDEN WETTEN EN REGELS

    In deze beëindigingsovereenkomst kunnen de volgende bepalingen worden opgenomen.

    De reden van de beëindiging is niet een dringende reden welke een ontslag op staande voet zou kunnen rechtvaardigen. Het initiatief tot de beëindiging gaat van de werkgever uit en de reden ervan is niet verwijtbaar aan de werknemer.
    De salarisbetaling loopt door tijdens de rechtens geldende opzegtermijn.
    De werknemer ontvangt een beëindigingsvergoeding gelijk aan de hierboven genoemde ontbindingsvergoeding bij ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de kantonrechter.
    Vanaf de datum van ondertekening van de overeenkomst is de werknemer vrijgesteld van arbeid met behoud van loon tot de datum der beëindiging.
    Nog openstaande vakantiedagen en vakantiegeld worden uitbetaald.
    Een eventueel concurrentiebeding komt te vervallen.
    Eventuele opleidingskosten hoeven door de werknemer niet te worden terugbetaald.
    De werkgever zal de werknemer een positief getuigschrift verstrekken.
    De werknemer ziet af van de mogelijkheid de nietigheid van de beëindiging in te roepen.
    De werkgever verplicht zich zo spoedig mogelijk de nodige formaliteiten met betrekking tot de WW aanvraag te verrichten.
    De werkgever zal de advocaatkosten voor zijn rekening nemen.
    WAAR MOET U OP LETTEN BIJ ONTSLAG MET WEDERZIJDS GOEDVINDEN

    Opzegtermijn. Normaal moet de werkgever rekening houden met de opzegtermijn. Meestal tegen de eind van de maand wordt er opgezegd. Dat betekent dat de dienstbetrekking alleen op de laatste dag van de maand kan eindigen. Bij ontslag met wederzijds goedvinden speelt de opzeg termijn een belangrijke rol. Bij de WW wordt er namelijk rekening mee gehouden.

    U moet de afspraken met de werkgever schriftelijk vastleggen. Hierin legt u vast wanneer het dienstverband eindigt. De tijd tussen de ondertekening van het schrijven en de ontslagdatum moet dan minimaal zo lang zijn als de opzegtermijn. Ondertussen heeft u gewoon loon doorbetaling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.